Egyéb Menüpontok
Naptár
Szavazás
Érdekelnek az RPG játékok?
Igen
Nem annyira
Egyáltalán nem.

Ismét eltelt egy év!

2011. február 7.

Sziasztok!!!

Mint azt már belépéskor is olvashattátok, az oldal 3 éve üzemel.

Már nem szerkesztjük aktívan, mert a játék elavult, de időnként ellátogatunk ide is, hogy az aktuális híreket közöljük, elolvassuk a kérdéseket, amiket jó esetben meg is válaszolunk.

Mivel mindig csak apró hírmózsákat hoztam az elmúlt évben, most egy jó hosszú bejegyzést igyekszem írni.

 

Történelem:

Az oldalt Timi hozta létre valamikor ez idő tájt. Az első bejegyzés dátuma a 2008. február 8. volt.
Meg kell hagyni, egész szép oldalt hozott össze képekkel, ismertetőkkel, vicces történetekkel.
Akkoriban még az oldal két témával foglalkozott. A Highschool Musical-lel és sokak kedvenc játékával, a Jazzjackrabbit 2-vel. Természetesen akkor még az mlap nagy újdonságnak számított, nem volt rajta ennyi alkalmazás, blog, fórum, chat stb... és szerencsére ennyi reklám se.  Az egésznek az elrendezése más volt. Szerintem sokkal áttekinthetőbb és egyszerűen kezelhető adminisztrációs felülete volt. Ez volt az oka annak is, hogy akkoriben ránéztél egy oldalra és rögtön megmondtad, hogy az mlapos. Ez persze nem jelenti azt, hogy most bonyolult, csak a sok lehetőség miatt megváltozott, kibővült.

Szerettem ezt az oldalt, szinte minden nap benéztem. Később kedvet kaptam én is a szerkesztéséhez, és engedélyt kértem Timitől, aki megengedte hogy beszáljak. Én voltam a társszerkesztő és én feleltem a scriptekért. Timi pedig az adminisztrátor és a főszerkesztő.

A scriptekkel szebbé tettem az oldalát...kezdetben. :) Később azonban már úgy agyon volt scriptelve az egész, hogy belépéskor mindig dobálta a hibaüzeneteket a látogatóknak, amit minél hamarabb ki akartam javítani. Egy ilyen javítási alkalommal véletlenül kitöröltem egy olyan sort aminek következtében magát az oldalt sem töltötte be, nem hogy a díszítést. :D

Ekkor több hétig javítgattam, de végül megcsináltam és közös megegyezés alapján azt a döntést hoztuk, nem kellenek scriptek, így is nagyon szupi az oldal. Volt olyan, hogy összevesztünk,  "Ezt miért írtam, meg azt miért írtad", volt, hogy menüpontok tűntek el a másik engedélyének kikérése nélkül. Természetesen Timi volt az admin, úgyhogy, nem mertem vele nagyon kötekedni, de rosszul esett mikor hónapok munkája tűnt el egy pillanat alatt. És megértem, hogy dühös volt mikor letöröltem egy cikkjét a HSM menüpontból. Azóta nem volt ilyen probléma, amióta én lettem az oldal főszerkesztője. Valamikor 2009 nyara óta egyedül szerkesztem az egészet azt, leszámítva, amiket ti küldtetek be, ti javasoltatok, ugyanis ezzel, ti is hozzájárultatok a weblap sikeréhez. (képek, puzzle, linkek)

Egyre több menüpont látott napvilágot,  több játékos csatlakozott hozzánk. Fellendítettük a magyarok JJ2 iránti érdeklődését. Volt, hogy annyian voltunk, hogy egy szerver nem bírt el minket. Több 100 magyar pálya készült hasonlószámú tilesettel és zenével. A magyar szerverek népszerűvé váltak külföldi játékosok számára is. Ez lehetett az oka annak, hogy egyesek a jelszóval védett pályáinkat feltörték, ellopták és a saját szerzeményük ként publikálták ezzel próbálva magasabb népszerűséget kiépíteni, ami jódarabig nem is sikerült. Sok játékmódot szintén a magyaroknak köszönhetnek, amik a jazzplusban, már egy parancsal elérhetők. Ám sikerünket néhány külföldi játékosnak is köszönhetünk. Akiket feltétlenül megemlítek azok: Qweelo és Bigiemost (holland lány-fiú testvér) Jump pályákat készített a szervernek. Musti (török srác) Zombi mod, zone fight mod készítése, Jazztool, Carrotade Cheatz progik készítése a szerverek beállításához, klánrendszerhez és csaláshoz :) . Eragorn néhány trükk elsajátítását segítette.

A magyarokat megpróbálom gyorsan felsorolom időrendi sorrendben, de biztos fog kimaradni.

: Sanyi, Venom, Detox, Timi, Pesta, Totti, X1991, Gabi, Đevil, Pisti95, Templomoslovag, Ili, Csabee, Ancsa91, ängel, BRW, Pixis, Hajni, Roxi, Hungeriangod, David, Lackope, LolZ, Én(Józsi) és még sokan mások.
(Sanyi klánvezér volt és szerverügyeletes Gabival. Ezek mellett sok pályát is építettek. BRW csinálta a zenéket, Lackope segített a szerkesztésben, tilesetkészítésben, pályakészítésben és azok tesztelésében. LolZ részt vett a jazz fejlesztő brigádban is. sok hírt tőle tudtam meg.)

Van, akikkel még jazzozás után is játszottunk és még ma is játszunk. Sok barátság és jó társaság jött létre. Már ezért megérte.

Ám minden jó egyszer elmúlik, minden birodalom és uralom egyszer elbukik, de emléke megmarad. Mi velünk is így történt ez. Az oldalt mégis meghagytuk, hogy felidézhessük egy-egy látogatással a szép emlékeket és példát mutassunk másoknak, "IGEN ezt így kell csinálni!" Mivel csökkent a látogatók és játékosok száma, úgy éreztem itt az ideje abbahagyni. Gondoltam ezt a 2. évfordulón. Írtam is egy bejegyzést, amiben szerkesztők jelentkezését vártam és elbúgyúztam határozatlan időre.

Időnként felnéztem, írt-e jelentkező, de nem nagyon ugráltak érte. Így ment ez fél évig, utána meg úgy döntöttem a 3. év után befejezem, addig írok még ki infókat. Hirdettem pályázatokat, hogy ezzel ösztönzöm a játékosokat az alkotásra, amiket az oldal szerkesztésében használtam volna fel. Az elsőre még érkezett pár nagyszerű alkotás, de a másodikra egy sem. Ez ismét elbizonytalanított, de mégis itt vagyok, még mindig...

A két pályázat között állt át az mlap az új rendszerre, ami törölte az összes formázást, csak a nyers szöveg maradt meg, amit előzőleg már írtunk. (Hála Istennek a blogbejegyzéseken és fórum hozzászólásokon kívül minden más szöveg megmaradt, ami lényeges.) Ekkor 2 hétig zajlott a formázás és karbantartás, az oldal 2 hétig nem volt elérhető. A legtöbb menüpont egészen a kezdetek óta megvan, amik már akkor is fent voltak, amikor én kezdtem látogatni az oldalt. Ezek: Leírás, Animációk, Csalások. Maximum csak ki lettek bővítve, de az alap nem tőlem származik.

A második pályázat után következett be egy nagy tragédia. A data.hu törölte az összes fájlt a tárhelyről, mert az is megújult és fizetőssé vált. Oda lett az összes munkánk. Minden... És nagyon aggasztott, hogy a legtöbben engem tartottak hibásnak, néhányan azt terjesztették, elloptam a dolgaikat. Az anyagokról nem volt biztonsági mentés a gépen, mivel akkoriban hatalmas lemezterületet igényelt az a sok pálya, tileset, zene, program, útmutató prezentáció. Mindig amikor valamit nem használtunk, töröltük, hogy helyére az új fájlokat lementhessük és üzemeltethessük a szerverünket. Manapság ezt a problémát könnyű lenne megoldani a különböző hordozható vinyókkal, de az akkori 512-2GB-s pendriveokkal nem lehetett megcsinálni.( Természetesen sok pendrive-al meg lehetett volna oldani, de nem akartam csak ezért vásárolni.)

Körülbelül azóta nem is léptem be jazzra. Csak az oldalokat böngésztem, ezek alapján írtam a híreket.


Most pedig, hogy a 4. évbe léptünk, határozatlan ideig ismét nem jelentkezek. Az oldalt nem törlöm, meghagyom az örökkévalóságnak.

Ha netán valaki kedvet kapna a szerkesztéshez, írjon a barack15(kukac)freemail.hu címre. Még biztos jelentkezek valamikor.

Szerző: jazzjackrabbit2 | 2011. február 7.