Egyéb Menüpontok
Naptár
Szavazás
Érdekelnek az RPG játékok?
Igen
Nem annyira
Egyáltalán nem.

 .

.

.

NÉV Poszt Cím
     
Timi Admin timcso26@freemail.hu
Barack főszerkesztő barack15@freemail.hu
lackope társszerkesztő volt. lackope@citromail.hu
XDXP A jj2 fejlesztő brigád egyik tagja volt. dolgospeter@gmail.com

 

Vélemények, mini interjúk:

Barack:

 

1. Hány évesen kezdtél el jazzozni, mesélnél egy kicsit a múltról?

KB 8 éves lehettem, amikor elkezdtem játszani az 1.20-as verzióval. Vagy 10-szer kijátszottam a single playert mint 3 fokozatban. Azután kicsit elfeledkeztem a játékról. 12 évesen bekötötték az Internetet nálunk is, és unokatesóm hívott, hogy játsszuk online-on a jazzt. Akkor nagy meglepetésemre új pályákkal találkoztam és kiderült, hogy létezik pályaépítő is. Rövidesen rátaláltam a jazz2online-ra is, ahonnan rengeteg pályát és tilesetet töltöttem le. Majd megtanultam a pályaépítés művészetét. Rengeteg magyar játékossal megismerkedtem, köztük Sanyi (Venom) és Dávid (hungariangod) és persze a holland Jump királynővel (qwilo) val. (Azóta építettem jumpokat.)  Amikor 15 éves lettem, megjelent az 1.24 is, amit természetesen gyorsan be is szereztem. Akkor új ismerősökre tettem szert (Timi, Lilla, Templomos, XDXP, lackope, Daemon, BRW). Csináltunk egy NN (noname klánt) és készítettem is egy klán blogot (nonames blog). Valamikor ekkor találtam rá Timi oldalára (erre) és jelentkeztem társszerkesztőnek.

2. KB hány évig játszottál?

Ez jó kérdés, körülbelül 8 évig játszottam összesen kisebb szünetekkel (2-3 hónapos) Egyik játékkal sem játszottam még annyit, mint a jazzal. Bár  a heroes 3 is nagy kedvencem volt (és most is az, de nem játszok már vele.)

3. Mi a véleményed a játékról, mi tetszett benne a legjobban?

Szerintem a játék megelőzte korát és mai napig is jó játéknak tartom. Eszméletlen, hogy le tudja kötni az embert. Ami nagyon tetszett benne, az az, hogy van benne multyplayer és, hogy lehet benne pályákat készíteni. Így ha megunsz egy mapot csinálsz, vagy letöltesz egy másikat.

4. Miért hagytad abba, és mit csináltál utána?

Az érettségi és az Egyetem miatt. Lehet röhögni, hogy ennyi idősen nyuszis játékkal játszottam, de mindig normálisabb, mint az agresszív, öldöklős játékok. Több értelme van, mint egy CODnak és nincs akkora személyiségromboló hatása, mint a WOW nak.

5. Mi a véleményed a jazz2online-ról és a honlapunkról?

A jazz2online szerintem nagyon hasznos oldal és tárhely, fórum és blog egyben. Ott tényleg, szinte mindent meg lehet találni. Ha pedig készítesz valamit, megoszthatod másokkal is. Továbbá megmaradnak a feltöltött cuccaid, és egy esetleges formázás után innen újra letöltheted.

Az oldalunkról? Büszke vagyok, hogy én (is) birtokolhatom Magyarország leghíresebb jazz2-vel foglalkozó oldalát, ami tetszik is a látogatónak (4. 3*). Örülök, hogy segíthettem másoknak. Hasznos információkat tudhattak meg a kezdők és az olvasók. A kevés látogató ellenére fenn tudtuk tartani több mint 3 évig. Elégedett vagyok ezzel az oldallal és megérte, még ha vagyoni előnyöm nem is származott belőle és sok időt elvett az életemből.  


6. Mesélsz egy kicsit magadról? Mi minden történt veled az óta, amióta nem jazzozol?

Elvégeztem az általánost, a középiskolát Szegeden. Végig jó és kitűnő teljesítményt nyújtottam a tanulmányaim során, amire büszke is vagyok. Rendelkezem komplex középfokú angol nyelvvizsgával. Magyart, Angolt jól beszélem és 3 programozási nyelvet jól ismerek. 2-t tanulok. Sikerélmény még az, hogy kétszer választottak hónap diákjának a 4 év alatt, és hogy bekerültem a Szegedi Tudományegyetemre ahol, remélem meg állom a helyem.

Rengeteg minden történt az óta, amióta nem jazzozok. Bereggeltem Darkorbitra, Facebookra, Wow-oztam is 2 évig. Kicsit játszottam RObloxxal, Metin2-vel is.

RPG maker XP VX is érdekel, ott is sikereket értem el. Csináltam 2 játékot, egyiket felpontozták, a másik nem jött be a népnek, de ez van. Volt 2 minigamem is, amik közül az egyik megjelent Maxgames.com-on. És jelenleg egy trilógián dolgozom, aminek remélem sikere lesz, ezt már el is adnám másik cégeknek (De nem a city interaktívnak). Emellett rengetek mindenhez értek, például weblapkészítés, programozás, filmszerkesztés, képszerkesztés, barkácsolás, szerelés és mág sorolhatnám.

 

XDXP(lolZ):

1. Hány évesen kezdtél el jazzozni, mesélnél egy kicsit a múltról?

Első nekifutásra magát a játékot egy olyan CD-ről töltöttem fel a számítógépre, amit mások ki akartak dobni, de én megakadályoztam őket ebben;) Akkor még 14 éves voltam, netünk is nagyon rossz volt még. Amikor rájöttem, hogy mi hogy megy a játékban nagyon megtetszett és elkezdtem keresgélni az interneten magáról a játékról, multiplayer módról stb. Első magyar szerveres kalandomat is elmesélem: Láttam, hogy volt valami „Neo magyarokbe” szerver, beléptem, és láttam, hogy végre magyarokat találtam. Viszont szembesültem a problémával hogy nem tudok chatezni. Hála a JJ2 oldalnak rájöttem, hogy a „T”ével, lehet J

Később találkoztam a többiekkel is Gabival, Barackkal, Koppal, KK-val és a többi nagysikerű JJ2-s barátommal.

2. KB hány évig játszottál?

Hát, ahogy mondtam 4 éve kezdtem el, kisebb-nagyobb megszakításokkal, most is játszanék, csak kezd kihalni maga a játék.

3. Mi a véleményed a játékról, mi tetszett benne a legjobban?

Véleményem szerint az Epic ezzel a kis játékossal sok ember életét megváltoztatta… (kevés játék képes erre) Új szerelmek szövődtek, barátságok alakultak ki, és még sorolhatnám. Nekem legjobban az tetszett, hogy új embereket ismerhettem meg, amire a mai napig büszke vagyok. A lényeg a lényeg (szoktam mondani), hogy ez a világ legjobb játéka.

4. Miért hagytad abba, és mit csináltál utána?

Mint említettem, a játék kezd kihalni, és már a profi játékosok kezdik kiszorítani a gyengébb játékosokat, értem ez alatt a CTF fanokat. Minden szerver üres, néha egy-két bolyongó lelket lehet látni a sima szervereken. Másik oldalról pedig meguntam, hogy a JJ2 fejlesztők ülnek a babérjaikon és nem csinálnak semmit magával a játékkal. JJ2 után elkezdtem Metin2-zni, amit a mai napig is büszkén tolok.

5. Mi a véleményed a jazz2online-ról és a honlapunkról?

Nagyon hasznos oldal, ahova a játékosok feltölthetik képüket, pályákat, tiléket is egyaránt, bár jobban kedvelem a magyar JJ2 rajongó oldalakat.

Büszke vagyok azokra az emberekre, akik végigvitték ezen oldal fejlődését, nagyon remélem, hogy az utókornak a munkátok megmarad. Én, mint kívülálló személy, az oldalatokra irigy is voltam, olyan jó ötletek, illetve pályázatok szerepeltek rajta. Kár hogy kevés volt a pályázatra jelentkezők száma, de a lényeg hogy próbáltátok megmozgatni a JJ2 közösséget.

6. Mesélsz egy kicsit magadról? Mi minden történt veled az óta, amióta nem jazzozol?

A JJ2 folyamán elvégeztem az általános iskolát, és nehézségek árán most tiprom a pápai Türr István Gimnázium padjait J, Még egy évem van érettségihez, nagyon félek mi minden lesz akkor. Érettségi után a Bp.-i BMF-re fogok menni mérnökinformatikus szakra. Az informatika mindig is érdekelt, jelenleg rendelkezek ECDL bizonyítvánnyal, és 3 programozási nyelv tudásának birtokában vagyok. Sikerült a jogsi is, aminek szintén nagyon örültem. Emelt szinten beszélem (töröm) az angolt és olaszt, öntanulásból alapszinten oroszt és izlandit tanulok.

JJ2 abbahagyása után sokat fi lóztam azon, hogy milyen játék érné meg nekem, én is(mint sokak) a WOW tűnt fel a palettára, ami le is került, mert unalmasnak tarottam. Később az unokatesóm megmutatta a metin2-t, ami kezdetben nagyon jónak tűnt, de aztán a beteg játékosok tönkretették az életkedvemet is. Jelenleg egy privát szerveren játszom a nap 6 órájában. Játszottam GoA-val, WarLock-kal és még a Tales of Pirates-re is felmerészkedtem (hála Lackopenak). Most a Metin2 mellett Wolf Team-ezek sokat.

Programozás az életem, de sajna mivel a JJ2 project abba maradt, ezért új vizekre eveztem. Elkezdtem a fényképezést hobbiszinten űzni, és meg is jelent egy fotósorozatom a Digitális Fotó Magazin című folyóiratban. Nagyon örültem neki. Most sajna erre a hobbira nem jut idő, de majd fősulin természetesen folytatni fogom.